tisdag 29 december 2009

God natt Alvar!

Kvällen har blivit natt. Mörkrets skuggor kryper fram mer och mer, skrämmande för ett barn på väg i säng... Små alver kryper fram ur vrårna, nattens luft är tung och hemligheter döljer sig bakom gardinerna. Julstjärnorna i fönstret jagar natten på flykt, men i samma stund de släcks fylls huset av skuggor och märkliga varelser i hörnen. "Mamma, lämna en lampa tänd..."

Det lyser i hans rum, en stjärna i klaraste blått som lyser upp natten och banar väg för John Blund. Och plötsligt står han där, med sin påse fylld av drömmar i handen. Han smyger sakta fram till sängen, hör barnet andas tungt. Sakta, sakta låter han handen smyga ner i påsen fylld av stjärnstoft, tar en näve full och höjer handen. Låter de glittrande drömmarna sakta regna ner över ett av världens barn för att ge honom trygghet och lugn i denna mörka vinternatt.

Pojken vrider sig försiktigt, mumlar svagt och kramar sin nalle hårt. Sedan slappnar han av i hela kroppen, ögonen rycker och herr Blund ser hur han sakta dras ner i drömmarnas värld. Världar fulla av julklappar, av fyrhjulingar, av tindrande ljus... Världar fulla av kramar, kärleksfulla föräldrar och busande vänners glada skratt... En värld full av lycka. John Blund vänder sig om, går mot fönstret och hoppar på närmaste månstråle. För det är inte slut än... Det finns många barn i världen, många drömmar kvar att skapa denna natt...

(c) Cathrine Johansson

1 kommentar:

Allt å lite till sa...

Ja, det kommer bli toppen att åka utomlands. Ska försöka boka en resa nu i veckan, för nu har vi pratat ihop oss och vet på ett ungefär vart i vill och hur vi vill ha det. Tänkte be dom på resebyrån ta fram lite olika förslag åt oss.

Jo, det är klart att det blir mer att fundera över när man har delad vårdnad. M måste ju få säga sitt också och tycka till om A. ska med eller inte.

Skulle tro att Freja får höra "nej-nej-nej" ett hundral gånger per dag. Nu när hon kryper så är hon ju överallt och "upptäcker" saker. Hon är BETYDLIGT mer klåfingrig än vad Melvin var. :-)