torsdag 25 september 2008

Vad är lycka för dig?

Att se livet klart är ett konststycke i sig. Att se lyckan i de små stunderna i vardagen likaså. ..

Ett vänligt leende från en kvinna på gatan, trots att du själv har glömt att le emot henne. En ung man som håller upp en dörr, trots att han får vänta några ögonblick längre innan han låter den gå igen. En hastig smekning över ryggen när du passerar din älskade, trots att du gjort absolut ingenting för att förtjäna den. En ärligt menad komplimang från närmaste vännen, trots att hon kan välja att inte säga någonting alls. Ett porlande skratt i äkta glädje från en flicka, trots att regnet öser ner och hon står där utan paraply.

Lyckan när solen tränger genom dimman och ner i den kyliga vardagen. När första regndroppen landar på björkens färgglada löv och får dem att darra. När den första frosten ligger som diamanter i gräset på morgonen på vägen till jobbet. När en av årets sista humlor landar på en av årets sista blommor i ett sista försök att sprida livet vidare.

Lyckan när sonen skrattar åt ett löv som faller till marken... Åt att varenda rönn har rönnbär i sin krona... Åt skatan som snabbt hoppar över vägen och den lilla katten som följer efter... Åt mamma när hon pussar honom på magen, på kinderna, på fötterna... "Älskar dig mamma!"

Inga kommentarer: