lördag 4 juni 2011

Storm på riktigt...

Idag inte bara blåser det ute - det stormar. Morgon erbjöd riktig sommarkänsla för första gången det här året. Ljumma vindar och över tjugo grader varmt på morgonkvisten. Men sen satte blåsten igång...

Vi har spenderat dagen på vägarna. Först en resa till Piteå. Därefter vidare till Luleå och sedan hem igen. På hemresan såg vi vad riktigt starka vindar kan göra. Överallt i skogen hade träd få ge upp mot naturens krafter och på vissa ställen mellan Piteå och Älvsbyn låg det visst träd över vägen. Och säkert inte bara där kan jag tänka mig... Häftigt på något sätt, det där med naturfenomen. Det blir helt plötsligt så tydligt hur hjälplösa vi människor är när naturen sätter sig på tvären.

Ikväll har vi bara myst på inomhus. Biffar med fetaost, potatis, sås och sallad blev vår middag. Efter det har vi sett en film, ätit godis och bara mått gott inne i värmen. Nu sover Alvar och David har åkt till stugan för skadekontroll efter stormen. Vi får hoppas att den nydragna vattenledningen ute inte har tagit alltför mycket skada... Jag ska ta det lugnt i soffan ett tag, men jag tror det får bli en tidig kväll. Vi måste ju vara pigga för kalaset vi ska på i morgon!

Trevlig kväll!

Inga kommentarer: